Boka underhållning 

Boka rätt underhållning till rätt event.

Med Robert Ace - 

Underhållare, trollkarl & ficktjuvs-expert. 

Ska du boka underhållning för ett julbord?
En isbrytare till en kickoff eller en stämningshöjare till bröllopet? 
Här kan du läsa mer om vad jag gör på mer specifikt på ditt event. 

Kickoff/Firmafest

Dags att sparka igång en ny säsong, fira med kunderna eller höja de senaste genombrotten? 

Lämna svaret på frågan "vad ska hända på festen" till ett proffs. Och så ser vi till att sätta ett leende på kollegorna!

Julbord/julfest

Hur får ni igång julmagin på erat firande?

Det kan vara en show på scenen där jag använder min tjuvkonster som en gladlåten Grinch. Eller magi på nära håll bland borden för att bryta isen. 

MÄSSMONTER-UNDERHÅLLNING

Att synas och locka folk på en mässa kan vara utmanande. Ni ska inte bara få folk att stanna och lyssna, de ska också komma ihåg er bland alla konkurrenter. Jag lockar besökarna till er monter och presenterar ert budskap med magi.

Bröllop

Den speciella dagen ska ju bli så magisk som möjligt!

Bryt isen när din släkt träffar partners med en minglande trollkarl som startar samtalen. Eller bara kickstarta fest stämningen mot middagens slut med en scenshow. 

Att tänka på när du bokar underhållning

- Kolla efter referenser. 
- Kolla om artisten verkar uppträda på den typ av event du plannerar. 
- Kontakta artisten. Nöj dig inte med vad som står på hemsidan. Ställ frågor så får du information skräddarsytt efter din situation

Det finns alltid stort urval när du letar underhållning, och visa artister passar bättre till en liten kundträff än ett stort julbord, eller ett bröllop mer än en mässmonter. 
Så var inte blyg om att höra av dig och fråga om artistens erfarenhet och hur dom hanterar din typ av event. 

För mer tips läs mitt blogginlägg om att boka underhållning här: https://robertace.com/blogg/boka-underhallning-tips
Artikeln inkluderar tips om: 
Hur du vet att artisten är bra
Vad är rätt show för ditt event 
Vad artisten behöver och hur man bokar. 

Varför boka live underhållning? 

Boka underhållning är kanske inte första du tänker på, men glöm det inte! När du anordnar ett event ska det ju inte bara vara folk som står och äter i samma rum. 
För att eventet ska stå ut måste något hända, något som ger stämning, och ger dom något att prata om i stunden och tänka tillbaka på efteråt. 

Där kommer live underhållning in. Så förutom att ha varit ett sätt att höja festens status i hundratals år så är det faktiskt ett centralt verktyg i fest-världen. 
Live underhållning svarar på frågan om vad som ska hända under eventet. Och eftersom du bokar artister med erfarenhet så är det också en del av kvällen du kan släppa och lämna till dom. 
Kort och gott, en artist på festen höjer hela eventet. 

Varför anlita en varieté artist? Trollkarl, komiker etc

När man bokar underhållning är mångas första tanke rakt av sångare, eller kanske en DJ. 
Och det är bra, musiker är otroliga stämningshöjare som kan passa både som en höjdpunkt eller bakgrunds underhållning. Jag tänker inte säga något emot musik. 

Vad varieté artister har dock över de flesta musikaliska akter är att det aldrig faller i ni bakgrunden, för det involverar publiken och skapar samtalsämnen. 
Du kanske inte berättar historier om trubaduren på firmafesten igår, lika ofta som du återberättar skämtet komikern drog, eller det där otroliga tricket trollkarlen gjorde med din chef!

På så sätt ger varieté konsterna en, i min något partiska uppfattning en extra fördel i att både involvera och skapa samtalsämnen och minnen, så eventet står ut rejält. 
Och är du nyfiken på att boka en trollkarl läs min blogg här. 
Eller kontakta mig direkt, så svarar jag i egenskap av trollkarl & ärlig ficktjuv

Boka rätt show för din fest

Underhållning ska få eventet att stå ut i folks minnen. Det ska också göra att festen flyter på och att stämningen är hög. 
Som du ser erbjuder jag flera sorters shower. Visa är anpassade till specifika event, så vill du ha ett dragplåster i mässmontern vet du att det är den showen du ska boka. 


Men på allt från firmafester till bröllop där möjligheterna är flera får jag ofta frågan om scenshow eller mingelmagi är bättre. 
En gemensam show för alla eller en trollkarl som går runt bland gästerna. 
Och såklart finns det inte ett svar där. Både är underbara inslag på en fest. 

Men dom kan vara bättre till olika event. 
Vilken underhållning du ska boka beror utöver på din smak även på saker som


- Antalet gäster
- Lokalen
- Schemat

Är gästerna på festen passar mingelmagi inte så bra, för då blir det att alla samlas runt trollkarlen så fort dom märker att något händer, och det blir en scenshow i allt förutom namnet.  Då är det bättre att antingen boka en scenshow eller att alla sätter sig runt bordet med mig och vi kör vad man kallar en parlour show, en mer “på nära håll” variant utav en scenshow. 

För att köra scenshowen är också lokalen viktigt. Namnet till trots behöver det inte finnas en faktiskt upphöjd scen, även om det såklart är optimalt. Det viktiga är att alla kan se. Så är det pelare i vägen för många eller andra hinder för synen kanske man måste möblera om för scenshowen, eller köra mingelmagi istället.

Sist men inte minst ,schemat. Scenshowen är behöver en tid där alla kan fokusera på showen samtidigt. Bäst är att undvika tider medans folk äter då maten och showen då måste tävla. 
Medans för mingelmagi så behöver man se till att det finns tid i schemat för att trollkarlen ska hinna gå runt. 
Jag spenderar ju ett antal minuter vid varje grupp för att ge dom en riktigt bra upplevelse. 
Så har festen 100 personer men bara en halvtimme för mingel kommer jag inte kunna besöka alla. 
Beroende på resten av kvällen kan det vara något vi accepterar, eller så hittar vi en annan lösning. 

Fördelen med en rutinerad artist är att vi redan varit med om det mesta. 
Så vid frågor kontakta mig, inte nog med att jag kan beskriva showerna i mer detalj så kan jag också säga exakt vad som passar just erat event. 
En konsultation av detta slag kostar inget, så tveka inte att höra av dig