Boka artist enkelt med tips  från insidan. 

Funderar du på att boka underhållning så finner du tips och trick här. Jag skriver ned tips och tankar kring att boka artister. Samt olika tips kring att ha underhållning på event och generella tips kring att ha allt från firmafester till bröllop och sammankomster. Tipsen kommer från all min erfarenhet av att uppträda runt om i världen. 

Trollkarl & underhållare. Varför lyssna på mig?

När du ska boka underhållning finns det ett flertal saker att tänka på. 
Och sanningen är att de flesta inte gör det särskilt ofta. Där inkluderar jag mig själv, jag bokar väldigt sällan underhållning. Men jag blir bokad regelbundet. 

I egenskap av yrkes-underhållare har jag blivit bokat på alla sorters event, och har nog upplevt det mesta när det kommer till bra och mindre bra utförda event och bokningar. 
Och det jag inte upplevt själv har jag hört om från andra artister. 

För egen del har jag uppträtt som trollkarl & ärlig ficktjuv på firmafester, bröllop, kundevent, lanserings-fester, mässor och på TV Sverige runt. 
För att inte nämna bröllop i Italien och Indien, festivaler i Kina och Portugal mm. 

Så det är den erfarenheten jag baserar vad du kan läsa här på. 

Boka underhållning med 3 snabba tips

Du kan läsa mer detaljer i blogginläggen. Men för att starta det hela så kan vi börja med 3 snabba tips för när du ska boka en underhållare. 

1) Kolla referenser, bilder och videos för att se vilken sorts event artisten brukar göra. Det betyder visserligen inte att artisten inte kan göra andra event, det kan dem antagligen. Men ger dig en fingervisning vart artisten är mest hemavan. 
2) Nöj dig inte med vad som står på hemsidan. Hemsidan är för att ge dig en överblick av vem artisten är och vad dem gör. För att få en bättre bild av vad artisten kan göra för dig hör av dig. Det vill säga om hemsidan gjorde dig nyfiken nöj dig inte där utan kontakta artisten för att få mer information specifikt för ditt event. 
3) Desto mer info du ger artisten om eventet och hur du tänker dig underhållningen, desto bättre svar får du. Publikens storlek, lokalen, vad som firas och hur du tänker dig showen är alla saker som kan hjälpa

Det ger dig en start och gäller i min mening oavsett om du ska boka en trollkarl, komiker, musiker etc. 
Och är det en trollkarl du vill boka kan du följa punkt 2 och kontakta mig här

Boka trollkarl, de vanligaste uppläggen 

Men eftersom jag är trollkarl & komisk ficktjuv så är det där jag är mest bekant. 
Och är du på min hemsida så är du antagligen lite nyfiken på detta. 
Igen så finns ett mer utförligt inlägg om att boka en trollkarl i bloggen. 

Men tänkte snabbt beskriva några vanliga upplägg när du har en magiker på festen: 

Middagsunderhållning på scen. Boka en show som ger kvällen ett utropstecken!

Underhållning i dess mest tidlösa form. Artisten bjuder in publiken till sin värld. 
En show på scenen är ett utmärkt sätt att ge publiken en gemensam upplevelse från eventet att prata om både under och efter festen. 

Brukar passa bra i slutet av middagen. Det är det vanligaste punkten på schemat jag uppträder på. 
Men kan också vara en öppning för kvällen som bryter isen. Eller mellan talare för att ge lite variation. 

Mingelunderhållning. Trollkarl på minglet med magi på nära håll

Detta är en form av underhållning som har nått nya höjder av populäritet sen close-up magi, eller street magic blev ett vanligt inslag på TV runt om i världen. 

Trollkarlen går runt bland gästerna och visar magi på nära håll. Detta är väldigt kraftfullt då gästerna kommer väldigt nära magin. Det är inte den gemensamma upplevelsen av en scenshow, men istället en väldigt personlig upplevelse. 

Mingelmagi passar som väntat som en isbrytare på förminglet. Men är också ett vanligt inslag bland borden mellan rätterna på en middag. Så medans gästerna väntar på nästa rätt bjuds dom på en show. 

Vilka bokade underhållning genom historien?

Alla, alla bokar underhållning. Så det var ett kort inslag. 
Nej men underhållning har på olika sätt varit del utav de flestas liv genom historien. 
Vi människor funkar ju så att när vi har det vi behöver för att leva täckt så letar vi efter något sätt att njuta av att leva. 

Så bönder har gett mat och husrum till vandrande trubadurer. Och kungar har hållit sig med gycklare för att underhålla sig själv och imponera på sina gäster. 
Och du såklart! 

Samla 2 människor i ett rum och vänta, förr eller senare kommer dom börja underhållare varandra. Så det är inte konstigt att en efterfrågan för folk som kan göra det professionellt alltid har funnits närvarande. 

Så för att ge det hela en lite grandios vinkling. När du bokar underhållning tar du del av något nära vår mänsklighet, och en tradition som sträcker sig lika långt som människorna själva. 

Och vill du ta första steget redan nu kontakta mig

Planerar ett magiskt event?

En trollkarl och ficktjuv
gör kvällen unik!